Over mij

Hidde Jansen (1989) is freelance journalist, tekstschrijver en eindredacteur, woonachtig in Amsterdam. Begin 2013 behaalde hij zijn Bachelor Journalistiek aan Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Als journalist schrijft hij voornamelijk over duurzaamheidsthema’s, met een specialisatie op het gebied van water. Hij gaat op zoek naar het verhaal achter alledaagse dingen: Waarom spoelen we ons toilet door met drinkwater? Heeft het zin om een boom te kopen als je de CO2-uitstoot van je vliegreis wil compenseren? En waar komt die goedkope pangasiusfilet nou precies vandaan? Daarnaast interviewt hij bevlogen BN’ers over hun idealen, van Marijn Frank tot Özcan Akyol.

De meeste artikelen zijn verschenen in OneWorld Magazine en op OneWorld.nl. Daarnaast publiceerde hij op Kennislink.nl, schrijft hij voor het Nederlands drinkwaterplatform en vertaalt hij wetenschappelijk onderzoek van de TU Delft door middel van storytelling naar een breed publiek.

Bij OneWorld is hij ook actief geweest als eindredacteur. Naast een scherp oog voor taalfouten en het kort en krachtig maken van teksten, beheerst hij de kunst van het koppen maken: allitererend, dubbelzinnig, pakkend of gewoon glashelder.

Als tekstschrijver schrijft hij artikelen voor magazines van grote organisaties zoals A.S. Watson (Kruidvat en Trekpleister), bloedvoorziening Sanquin, ERIKS en BusinessBoost, het ondernemersplatform van ING. Ook verzorgt hij websiteteksten en artikelen voor vakbladen uit de interieurbouw en technisch onderwijs.