Over mij

Portretfoto Hidde JansenIk, Hidde Jansen (1989), ben freelance journalist, tekstschrijver en eindredacteur, woonachtig in Amsterdam. Na het afronden van mijn studie Journalistiek in Zwolle ben ik in 2014 begonnen aan mijn carrière als freelancer.

Als journalist schrijf ik voornamelijk over onderwerpen rondom het milieu en duurzaamheid. Ik ga op zoek naar het verhaal achter alledaagse dingen: Kun je met een boom de CO2-uitstoot van je vliegreis compenseren? Waarom spoelen we onze wc door met drinkwater? Kunnen we wonen op zee? En waar komt die goedkope pangasiusfilet uit de supermarkt precies vandaan? 

De meeste van mijn artikelen zijn verschenen in OneWorld Magazine en op OneWorld.nl. Daar ben ik ook een paar jaar actief geweest als eindredacteur. Daarnaast schrijf ik voor het Drinkwaterplatform over ontwikkelingen in de Nederlandse waterwereld. Voor de TU Delft maak ik door middel van storytelling wetenschappelijk onderzoek toegankelijk voor een breed publiek en voor Down to Earth Magazine duik ik in uiteenlopende milieuonderwerpen.

Als tekstschrijver schrijf ik artikelen voor websites en magazines van grote organisaties, zoals Sanquin, Vitens, ING BusinessBoostMSD NederlandERIKS, de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en Stibat. Verder verzorg ik artikelen voor nieuwsbrieven en vakbladen uit de interieurbouw en het technisch onderwijs. Ook help ik bedrijven bij het schrijven van een ondernemingsplan of bedrijfsteksten.

In mijn portfolio vind je een overzicht van mijn opdrachtgevers en een aantal van mijn artikelen.